www.groetenuitleeuwarden.nl
  Aquatour - Praamvaren 4/9
Westerstadsgracht - Bij dag en bij nacht

Via de statige Noorderbrug komen we in het toeristenparadijs de Prinsentuin. Op een mooie zomeravond kun je kijken en bekeken worden tijdens een boottochtje langs de Noordersingel en Westerstadsgracht.  
Tijdens de avonden in het hoogseizoen liggen de schepen hier aan beide oevers. Naast de pleziervaart meert ook menig Charterschip aan.

In het hoogseizoen vaart er zelfs een pontje in de gracht. Zo kunnen de watertoeristen aan de buitenzijde van de gracht ook gebruik maken van de toiletgebouwen aan de binnenzijde van de gracht.
De rondvaartpraam vaart
verder door de sfeervolle Prinsentuin, langs de Oldehove, onder de Vrouwenpoortsbrug door.

Zomerse  drukte in de Westerstadsgracht

Leeuwarden heeft een stadshart met grachten en terpen, daterend uit de middeleeuwen.
Oude gevels en prachtig gerestaureerde monumenten sieren de stad. De scheve toren “De Oldehove” is hier een goed voorbeeld van.

Historische stoomboot in de Museumhaven
Overnachten de de tuin

Een overnachting in de Prinsentuin is een mooie gelegenheid om de stad eens verder te ontdekken.
Per boot natuurlijk. En of dat nu een rubberboot of een stalen schouw is...
Een boottocht door de stadsgrachten is een leuke manier om Leeuwarden eens van de andere kant te bekijken.
De Aquatour gaat verder door de Leeuwarder stadsgrachten. We varen als het ware een rondje tegen de wijzers van de klok in.

Enige jaren geleden is een begin gemaakt met de realisering van een echte museumhaven. Aan de Willemskade, ter hoogte van de Prins Hendrikbrug, komen historische schepen te liggen. 
Een van de schepen die je hier kunt tegenkomen is de stoomboot St
ânfries X. Dit gerestaureerde schip heeft in de vorige eeuw de verbinding Leeuwarden – Amsterdam onderhouden en  heeft  nu  een  ereplaats aan de Willemskade gekregen. Afhankelijk van maritieme evenementen kunnen aan deze kade meerdere historische schepen te vinden zijn, zoals enkele klippers en de oude stoomboot "Maarten".