www.groetenuitleeuwarden.nl
Indische Buurt 2/2
Indische Buurt
Het gerenoveerde en tot appartementen omgebouwde pand op de foto linksboven was in het verleden een smederij en  machinefabriek. Na een jarenlang verval is het  zeer fraai opgeknapt.
Delistraat

Billitonstraat

Billitonstraat

Er zullen niet veel Liwwadders zijn die weten waar ze deze straat moeten zoeken. Het is een klein zijstraatje van de Sumatrastraat.
Er staan slechts een paar huizen, de straat eindigt na een tiental meters in een pleintje.

Wandelend door de wijk valt andermaal de diversiteit aan bouwstijlen op. Vooral de oude huisjes aan de achterzijde van Het Vliet zijn de moeite van het bekijken waard.
Volgens de overlevering, zo vertelt ons  een buurtbewoner, moeten er nog huisjes hebben gestaan in wat nu de achtertuinen zijn van huizen aan het Noordvliet en de daar achter gelegen Sumatrastraat.

Lombokstraat en mooi oud huis Oranjewaltje

De omgeving Cambuurstraat heeft in de loop der eeuwen vele wijzigingen ondergaan. De Weg naar Cambuur, Achter Cambuur, het zijn inmiddels verdwenen straatnamen.
Een plantsoen met een stoere grote boom siert de buurt. De smalle eerste en tweede Cambuurdwarsstraat ademen een geheel eigen sfeer. Deze straatjes hebben een totaal ander karakter dan bijvoorbeeld de Celebesstraat  aan de oostkant van deze buurt.

Insiche Buurt - Tweede Cambuurdwarsstraat