www.groetenuitleeuwarden.nl
Vogelbuurt 2/3
Vogelbuurt Leeuwarden - Ten oosten van de Troelstraweg

Een aantal woonwijken in het noordwesten van het na-oorlogse Leeuwarden hebben zo'n typische gemoedelijke uitstraling. De Vosseparkwijk, Transvaalbuurt, Componistenbuurt en ook de Vogelbuurt nodigen uit tot een lange wandeling op een mooie zonnige zondag.
Huizen uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, straten met statige hoge bomen en allemaal in de buurt van het stadscentrum, waar na een frisse voettocht een kop koffie gehaald kan worden...

De Goede Herderkerk heeft plaats gemaakt voor Herdershove Verdwenen kerk en school Fraai oud schoolgebouw in de Leeuwerikstraat

Op de hoek van de Troelstraweg en de Leeuwerikstraat wordt allang niet meer gepredikt en gebeden. Het gebouw van de Nederlands Hervormde Kerk is in het vroege voorjaar van 2004 tegen de vlakte gegaan. Er  is een appartementencomplex voor in de plaats gekomen.
Herdershoven staat nu waar de Goede Herder Kerk heeft gestaan.
De Koningin Wilhelmina School op de hoek van de Leeuwerikstraat en de Transvaalstraat  wordt nog steeds als schoolgebouw gebruikt.
Een minder lot was toebedeeld aan de school even verderop in de Leeuwerikstraat...
De W.C. van Munsterschool aan het eind van de straat is reeds lang geleden gesloopt.

We verlaten het oostelijk deel van de wijk, lopen een stukje over de Troelstraweg en slaan bij de Vinkstraat rechtsaf. Zo kom je weer in het hart van de Vogelbuurt.

Vinkstraat en Leeuwerikstraat - Vogelbuurt Leeuwarden