www.groetenuitleeuwarden.nl
Elfstedentocht 2/3
Mediacircus Bonkevaart

PerskaartEen jaar later is het opnieuw raak. Een strenge winter levert het benodigde ijs. De media begint voor het eerst te ‘hypen’. Sipkema en Kroes worden Nationale Helden, als ze de Elfstedentocht uitschrijven voor woensdag 26 februari… Op school zeg ik die maandagochtend tegen de leraar: “Tot donderdag, ik ga nu op pad, een perskaart regelen!”
Samen met een goede vriend regelen we een perskaart voor zijn auto. Ikzelf heb nog geen rijbewijs in ’86. We maken reportages in de Frieslandhal, bij de inschrijvingen van leden van de vereniging Elfsteden. 

Op de Bonkevaart maak ik  een reportage bij de finishlijn met de mannen van de  Dienst Stads Ontwikkeling. Zij slijpen hier een gleuf in het ijs, vullen die met verf en zo heb je een eindstreep in het ijs. Weer een onderwerp voor het FZO-Nieuws. 
We kijken nog even bij ‘Grote Broer’ NOS in de keet. Hier zitten morgen Koos Postema en Felix Meurders 'Langs De Lijn'  te presenteren. Wow! 
Mijn 'mediahart'  klopt sneller.... In onze oude Honda Civic rijden we door de politie-afzettingen.

Met de perskaart op de voorruit kom je overal.
Terug in de studio monteren we alle reportages die ’s avonds  in de bejaarden- en zieken- huizen in Leeuwarden worden uitgezonden.