Droomvakantieweb
Grietje de Graaf  &  Martin van der Veer
Bed & Breakfast THE GARDENS, Dunalastair nabij Pitlochry

Zoek je meer dan de geijkte toeristentips?  Dan zit je hier goed. Wij combineren in onze vakanties de tips uit  'de reisboekjes' met een gezonde dosis nieuwsgierigheid. En dat heeft een aantal onvergetelijke herinneringen opgeleverd.
Acht jaar lang verwerkten wij onze verhalen op onze website www.droomvakantieweb.nl.
Daar is nu een einde aan gekomen. Maar de leukste B&B die we tijdens onze reizen hebben ontdekt dragen wij voor immer een warm hart toe... Waarom? Lees en oordeel zelf...

Bed & Breakfast THE GARDENS, Dunalastair nabij Pitlochry

The Gardens is de Bed and Breakfast van Jim en Tina. Ze hebben het oude huis, waar in vroeger tijden drie tuinmannen en hun gezinnen woonden, omgebouwd tot een prachtige B&B met een enorme serre.
Jim is zo’n man die de B&B heeft voor de sociale contacten. Hij werkt van ’s ochtends 8 tot ’s avonds 10, zo vertelt hij trots. Als gast ben je hier in goede handen.

De B&B ligt in de bossen van een enorm groot en oud landgoed Een mooie wandeling door het bos met als beloning een prachtig uitzicht op het nabijgelegen loch.

De ontvangst is hartelijk. De B&B ligt in de bossen van een enorm groot en oud landgoed. Om er te komen moet je eerst een sprookjesachtig bospad inrijden. Tussen de bomen en struiken verscholen doemt na 250 meter het uit 1880 stammende huis op.
In de serre is het lekker warm, buiten altijd doodstil en de contouren van de berg Schiehallion  verdwijnen langzaam met het donker worden. Een grote haas zit bijna elke avond voor het huis rustig voor zich uit te kijken. Hij voelt zich veilig.  

Toegangspoort

Overnachten in Schotland

Dunalastair House

The Gardens is een gezellige B&B. Een serre, zo groot als een woonkamer, biedt uitzicht op de ruim 1000 meter hoge berg Schiehallion. 
Als je ’s ochtends aan je heerlijke scottish breakfast zit, heb je het gevoel dat je deel uitmaakt van een filmdecor uit een Britse film.
Vanachter je bord met ei en toast heb je uitzicht op een deels overwoekerd overblijfsel van een oud huis en een moestuin.

De tuin is een droomtuin, met prachtige wilde bloemen en oude beuken. Op vijf minuten lopen van de B&B maak je kennis met het rijke verleden van dit landgoed, in de vorm van een vervallen ruďne.
Bekijk de overblijfselen van Dunalastair House en de bijbehorende ‘burial site’. Maak een mooie wandeling door het bos met als beloning een prachtig uitzicht op het nabijgelegen Dunalastair Water.

Jim en Tina Wilson

Jim en Tina Wilson.
B&B
The Gardens,

Tel. +44(01882) 632 434
Dunalastair, Kinloch Rannoch, Perthshire, PH16 5PB

Ga naar de  Website   
of stuur een 
Email  

B&B The Gardens

The Gardens ligt echt " In The Middle of Nowhere". De omgeving is zeer landelijk. Voor het vinden van een avondmaal moet je wel een beetje creatief zijn. In Pitlochry zijn genoeg restaurants, maar dan moet je eerst wel 40 minuten rijden om er te komen. Victoria's in Pitlochry is een goede keuze.
In het nabij gelezen Strathtummel is een Inn, waar je lekker kunt eten. In Weem zit een goed restaurant en in  Rannoch is een pub/restaurant. Voor al deze gelegenheden geldt: Je moet er wel even voor in je auto.
Je wordt er geheel vrij in gelaten, maar zo rond negen uur in de avond is er de gelegenheid tot een gezellige "social talk" met Jim en Tina en eventuele andere gasten.
Jim, bedachtzaam pratend en Tina, druk en vrolijk, willen hun gasten graag wat beter leren kennen. Gezellig in de grote serre, onder het genot van een glaasje Whisky. Met het uitzicht op de grote berg Schiehallion...

Loch Tummel

© 2001-2010 - Martin van der Veer & Grietje de Graaf.  Alle foto's op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd.
Deze pagina is gekoppeld aan
www.groetenuitleeuwarden.nl


overnachten schotland, bed and breakfast, b & b, the gardens scotland,
dunalastair, kinloch rannoch, pitlochry, schotland, schiehallion
Bed and Breakfast The Gardens, Dunalastair Scotland